Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Όλι Ρεν

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι συναντήσεις κανονίστηκαν με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να αναδειχθεί –μέσω του Troika Inquiry Report- η «παρανομία» της τρόικας να επιβάλλει στην Ελλάδα σκληρές πολιτικές λιτότητας χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση.

Συναντήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί αύριο με τους ευρωβουλευτές Othmar Karas (Αυστρία,EPP) και Liem Hoang Ngoc

(Γαλλία, S&D), που είναι συν-εισηγητές του Troika Inquiry Report. Παράλληλα, θα συναντηθεί με την Sylvie Goulard (Γαλλία, ALDE), Σκιώδη εισηγήτρια του Troika Inquiry Report για τους Φιλελευθέρους ενώ αύριο το απόγευμα θα έχει συνάντηση με την ομάδα της GUE/NGL (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) που παρακολουθεί το Troika Report. Η ομάδα αποτελείται από τους: Jurgen Klute (Die Linke) Σκιώδη εισηγητή της GUE/NGL, Marisa Matias(Bloco), Thomas Handel (Die Linke), αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, και Helmut Scholz, (Die Linke) εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου. Τέλος, αύριο το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί και με τους Πράσινους και, συγκεκριμένα, με τον ευρωβουλευτή Philippe Lamberts (Βέλγιο, Greens) που έχει αναλάβει σκιώδης εισηγητής για τους Πράσινους.

Ραντεβού με Όλι Ρεν

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον Όλι Ρεν, την προσεχή Πέμπτη. Είναι προφανές ότι η συζήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δε θα αφορά μόνο στα «έργα και τις ημέρες» της τρόικας στην Αθήνα, αλλά θα επεκταθεί και στο πρόγραμμα του Μνημονίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερωθεί από πρώτο χέρι τι ζητούν οι δανειστές από την Αθήνα, αλλά και ποια είναι τα περιθώρια για μια «δυναμική διαπραγμάτευση» με τους εταίρους, σαν κι αυτή για την οποία δεσμεύεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα