ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ FRINGE

Από το Μανχάταν που αυτή τη στιγμή οι παραγωγοί οσμίζονται κ διαμορφώνουν τις νέες τάσεις της μουσικής στο…CAPITOL.

Της Χαράς Ιωάννου

Το Fringe είναι γιορτή, όχι ένα άλλοθι, προ πάντων δεν είναι ένα βίαιο πανηγύρι. Είναι η στιγμή για ένα συνολικό χαμόγελο που ξαναβρίσκει η πόλη τον χαμένο αυθορμητισμό της, το σφρίγος της. Είναι η στιγμή που τα έχει όλα. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κοινωνίες βασισμένες στην ολιγάρκεια, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη. Ποιοι ονειρεύονται τις ουτοπικές πόλεις του ηλίου; Αυτοί

που έχουν τον ήλιο στην καρδιά. Είναι οι νέοι ποιητές, μουσικοί, τραγουδιστές που ανακατεύουν ιδέες, βάζοντας μηνύματα το ένα φάτσα στο άλλο και τα διασκορπίζουν στην πόλη με ήχους. Ομάδες μυστικιστικής ελπίδας. Με κάστρο το ATHENIAN CAPITOL κ φόντο την Αθήνα, με μια κουλτούρα ανήσυχη και ξένοιαστη που δε το βάζει κάτω μπλοκάροντας τη κρίση με ασυγκράτητη ροη. Θα σας παίξουν στα δάχτυλα τους! Η γενιά του Fringe θα σας ταρακουνήσει με ήχους, με φράσεις επαναλαμβανόμενης επαφής για τον έρωτα, την αγάπη, για τις θλιμμένες Κυριακές, για τα «άλλα πράγματα».

Οι ιδρυτές ενός κινήματος νέας μουσικής γραμμής, ψάχνουν νέους τρόπους, δοκιμάζουν εναλλακτικούς δρόμους στην εφαρμοσμένη μουσική. Πειραματίζονται για τα νέα μουσικά ήθη του μέλλοντος με αυθεντικό τρόπο χωρίς ελαφρότητα. 22, 23 Ιουνίου από νύχτα σε νύχτα όπως ο πιανίστας του 19ου αιώνα τρανταζόταν όρθιος πάνω από το πιάνο του, θα σας βρίσκει η κάθε αυγή.

Παρασκευή 22 Ιουνίου

What the Funk Γκρουπ που το στυλ του κυμαίνεται σε ένα μίγμα Reggae-Ska-Dub.

SkaNonTropo: φωνή, κιθάρα, μπάσο, ντράμς, πλήκτρα, τρομπόνι. Κατά το πλείστον ska-swing-reggae, με το πρώτο ρόλο στα πνευστά και στον στίχο διαμορφώνοντας έτσι προσωπικό ύφος. Παίζουν original υλικό με Ελληνικό και Αγγλικό στίχο με μοναδικό στυλ.

I saw 43 sunsets Τραγούδια με τρομπέτα, μαντολίνο, γιουκαλίλι, πιάνικα, φυσαρμόνικες, καζού. Με πολύ καλές κριτικές στις διασκευές τους από τους ίδιους τους δημιουργούς Kavinsky και Desire.

Σάββατο 23 Ιουνίου

Verbal Delirium Αγγλόφωνο συγκρότημα που κινείται στο χώρο της art rock/alternative. Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον ο νέος τους δίσκος στις αρχές του 2013 και με την εμφάνισή τους στο Fringe Festival, το συγκρότημα θα παρουσιάσει στο κοινό κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο καθώς και κάποια νέα από τον επόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα