ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΣΚ

Θα μάθεις τι είναι ukulele και φινλανδικό design, θα πάρεις μια γεύση από νεοϋορκέζικη jazz και ινδικό queer cinema και θα τρέξεις από το Design Lab στα μουσεία του ιστορικού κέντρου.

Από τη Χαρά Ιωάννου & τη Μελίνα Κρασσά

Παρασκευή 11

Ανοιξιάτικο live party

με τον Leon
Με σήμα κατατεθέν του το ukulele, το πάντρεμα της ηλεκτρικής κιθάρας και του synthesizer με το βιολί και τα χάλκινα πνευστά, και λίγο πριν ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για το δεύτερό του άλμπουμ, ο Leon και η 7μελής μπάντα του αποτελούμενη από νεαρούς πολυοργανίστες, θα παρουσιάσουν live όλα τα νέα κομμάτια, εκείνα από το ντεμπούτο του άλμπουμ «Futrue», αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Σε ένα πρόγραμμα που θα ακουστούν τα όπως τα: «Ι’m on fire», του Bruce Springsteen, «Spinning away» του Brian Eno ξέρεις ότι θα περάσεις καλά.

INFO: Γαία, Δόξης 5 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη. Είσοδος: 5 ευρώ, Ώρα Έναρξης: 22:00.

Ξέρεις από φινλανδικό design;
Το Ελσίνκι είναι η Μέκκα του σύγχρονου design. Είναι επίσης και η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Design για το 2012. Με αυτή την αφορμή φτάνει στην Αθήνα και η έκθεση «Pekka of Finland: From the land of booze and blondes» που κάνει το γύρο της Ευρώπης και αυτές τις μέρες φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας –συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το Pekka είναι το πρακτορείο που εκπροσωπεί μια σειρά ταλαντούχων και ανερχόμενων Φινλανδών σχεδιαστών που συνεχίζουν άξια και εξελίσσουν την παρακαταθήκη των εμβληματικών προγόνων τους, όπως ο Alvar Aalto ή ο Eero Aarnio. Εικονογράφηση, γραφιστική, μια ιδέα βιομηχανικό σχέδιο και αρχιτεκτονική από την παραγωγή στην κατανάλωση.

INFO: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 12

Η Μουσική άνοιξη του Half Note
To Half Note στηρίζει κι αναδεικνύει την ελληνική ποιοτική μουσική και παρατείνει τη λειτουργία του για όλο τον Μάιο, προτείνοντας ένα πολύχρωμο μπουκέτο μουσικών με άρωμα διαφορετικών μουσικών ειδών, που αξίζουν με το παραπάνω την προσοχή σας. Το μουσικό σχήμα «Jazz on T.A.P» ιδρύθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2008 από τους Νίκο Τερζάκη (κιθάρα), Χρήστο Ασωνίτη (ντραμς) και Γιάννη Παπαδόπουλο (κοντραμπάσσο). Παίζουν πρωτότυπες συνθέσεις προσπαθώντας παράλληλα να ερμηνεύσουν και γνωστά jazz standards με μία πιο φρέσκια και «ανοικτή» διάθεση. Την παρουσίαση του δίσκου θα προλογίσουν ο πιανίστας Γιώργος Ψυχογιός και ο ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΑ Πανταζής Τσάρας (Kosmos 936, Τρίτο Πρόγραμμα).

INFO: Half Note Jazz Club, Tριβωνιανού 17, Μετς, είσοδος (χωρίς ποτό): 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, ώρα έναρξης: 22:30

Έχουν και στο Bollywood «Brokeback Mountain»
Μια και σήμερα για το «Outview», το ιδιαίτερα δραστήριο και καθόλα επιτυχημένο gay and lesbian κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης. Από τις σημερινές προβολές ξεχωρίζουμε την μπολιγουντιανή εκδοχή του περίφημου «Brokeback Mountain» με τίτλο «Dunno Y… Na Jaane Kyon» (σε μετάφραση «Δε

Keywords
Τυχαία Θέματα