ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΠΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Τ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

07:25 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης, αφού πήρε καταθέσεις από τη Λούκα Κατσέλη και το σύζυγό της Γεράσιμο Αρσένη, έκλεισε, αιφνιδιαστικά, τη δικογραφία για την άποψη του Τάκη Ρουμελιώτη: «το ΔΝΤ γνώριζε ότι το μνημόνιο για την Ελλάδα δεν βγαίνει», και την έστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου αυτός να την μεταβιβάσει στη Βουλή,

ώστε να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν περίμενε να ακούσει και τις απόψεις της Βάσως Παπανδρέου, του Πέτρου Χριστοδούλου και του Γιώργου Ζανιά, τους οποίους είχε κλητεύσει να καταθέσουν. Και προκαλεί εντύπωση γιατί αν ήταν κάποιοι οι οποίοι είχαν κάτι ουσιαστικό να πουν ήταν οι τρεις τελευταίοι και όχι οι δύο πρώτοι τους οποίους εξέτασε.

Η μεν Β. Παπανδρέου, την επίμαχη περίοδο, ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και είχε ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, οι δε Π. Χριστοδούλου και Γ. Ζανιάς ήταν ακόμη περισσότερο γνώστες της υπόθεσης, αφού και οι δύο συμμετείχαν σε όλες τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις για την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης. Ο ένας ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και ο άλλος υπήρξε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός.

Άκουσε δηλαδή ο αξιότιμος κύριος εισαγγελέας το ζεύγος Αρσένη-Κατσέλη, το οποίο, όπως τουλάχιστον δήλωσαν και οι δύο εξερχόμενοι του γραφείου του, δεν  γνώριζε και δεν είχε να πει τίποτε ουσιαστικό, εκτός από κάποιες ιδιωτικού χαρακτήρα συζητήσεις με τον Τάκη Ρουμελιώτη. Και δεν άκουσε αυτούς που γνώριζαν και είχαν να πουν ουσιαστικά πράγματα.

Και φυσικά δεν μπορεί να στέκει ο ισχυρισμός ότι η υπόθεση έκλεισε αιφνιδιαστικά επειδή ο Τ. Ρουμελιώτης του προσκόμισε έγγραφα, σε μία δεύτερη μυστική συνάντηση που είχε μαζί του. Έγγραφα, που να ενισχύουν την θέση του, αυτήν την οποίαν εξέφρασε στους New York Times, ο Τ. Ρουμελιώτης είχε προσκομίσει στην πρώτη και γνωστή κατάθεσή του. Δεν τα θεώρησε, ο οικονομικός εισαγγελέας, επαρκή και του ζήτησε περισσότερα; Αυτό μπορεί να μας το πει ο ίδιος.

Όπως δεν μπορεί, επίσης, να στέκει και ο ισχυρισμός κάποιων, ότι ο εισαγγελέας Πεπόνης «κάλεσε τη Λούκα και τον Μάκη επειδή είναι φίλοι και συνεργάτες του Τάκη από παλιά». Η εξήγηση σε μία πολιτική υπόθεση δεν μπορεί να είναι οι κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων. Και βέβαια δεν μπορεί να τεκμηριωθεί το κίνητρο της επίμαχης συνέντευξης, στην «πίκρα του Τάκη επειδή ο Γιώργος (Παπανδρέου) δεν τον έκανε πρέσβη στον ΟΟΣΑ ή πρωθυπουργό, αλλά προτίμησε τον Παπαδήμο».

Αν υπάρχουν άλλα κίνητρα και άλλες στοχεύσεις και επιδιώξεις πολιτικών, εκδοτικών και οικονομικών συμφερόντων τα οποία -όπως υποστηρίζουν όσοι ασχολούνται με τις θεωρίες συνωμοσίας- συνδέονται με τον εισαγγελέα Πεπόνη και τον Ρουμελιώτη, πρέπει, αυτοί που τα υποστηρίζουν, να μπορούν και να τα τεκμηριώσουν. Ο Κώστας Καραμανλής συνήθιζε να λέει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, το πρώτο κίνητρο που πρέπει να αναζητηθεί είναι «η

Keywords
Τυχαία Θέματα