Τι ενώνει τις ανακρίτριες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Τους επόμενους μήνες θα χειρίζονται τη σοβαρότερη ανοιχτή δικογραφία με κατηγορούμενους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος; Για τις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες είναι πλέον τα κυρίαρχα πρόσωπα της δικαστικής έρευνας.

Η κοινή τους διαδρομή έχει τις ρίζες της στο 1984. Τότε και οι δύο δικαστικές λειτουργοί ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στο χώρο της Δικαιοσύνης. Δικαστές του ίδιου διαγωνισμού προήχθησαν μαζί και στο βαθμό

του εφέτη , το 2007 . Και επιπλέον, οι δυο τους έχουν περάσει από τα έδρανα του Πειραιά .

Χωρίς διαρροές ψήφων οι εφέτες ανέθεσαν τη διενέργεια της έρευνας στις συναδέλφους τους κ.κ. Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου -Ανδρεάδου, οι οποίες άμεσα ξεκινούν τις ανακρίσεις . Οι δύο εφέτες- ειδικές ανακρίτριες είναι εκείνες που θα αποφασίσουν πλέον για την ποινική μεταχείριση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γ.Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου, Ευστ.Μπούκουρα ) , οι οποίοι μετά τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής , δεν καλύπτονται πλέον από την «ομπρέλα» της ασυλίας.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πρακτικά , ότι μπορούν είτε να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, είτε να επιλέξουν να στείλουν κλήση προς απολογία στους νέους κατηγορούμενους.

Επιπλέον, συνδέοντας όλα τα κομμάτια της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι ανακριτές στο Πρωτοδικείο, κ.κ. Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας , θα προχωρήσουν στα επόμενα και πλέον καθοριστικά βήματά τους για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, που ενδεχομένως συνδέονται με συγκεκριμένες αξιόποινες ενέργειες στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνούν.

Η Ιωάννα Κλάπα γεννήθηκε το 1958 , ως ανακρίτρια Πειραιά είχε διενεργήσει την έρευνα – σταθμό για τα κυκλώματα των φυλακών του Κορυδαλλού, ενώ είχε ασχοληθεί και με δικογραφίες για λαθρεμπόριο πετρελαίου βάζοντας στο στόχαστρο τελωνειακούς και εφοριακούς.

Η συνάδελφό της Μ. Δημητροπούλου, η οποία είναι γεννημένη το 1953, έχει διατελέσει προϊσταμένη στο Πρωτοδικείο του Πειραιά , ενώ πριν από λίγα χρόνια μετείχε στη σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δίκασε την πρώτη υπόθεση με κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα