Τι δήλωσε ο Γιώργος Ρουπακιάς στο δικαστήριο(video)

Ο 46χρονος δράστης απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού και επέμεινε ότι βρισκόταν σε θέση άμυνας όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα 10 ατόμων, ισχυριζόμενος ότι το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητο, ενώ αποποιήθηκε της ένταξής του στη «Χρυσή Αυγή», δηλώνοντας ότι συμμετείχε απλά σε εκδηλώσεις.

Πάντως, επιβαρυντικά λειτούργησε τόσο η προσπάθεια να καταστρέψει αποδεικτικά της σύνδεσής του με το εν λόγω κόμμα στοιχεία, όσο και τα βίντεο από ακτιβισμούς της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα,

αρνήθηκε ότι το 33χρονο θύμα είχε στοχοποιηθεί και δήλωσε ότι το βράδυ που το μαχαίρωσε δεν ήταν σπίτι του, αλλά σε κοντινή καφετέρια όπου και δέχθηκε τηλεφώνημα από φίλο του για άσχετο θέμα.

Ωστόσο μαρτυρίες αναφέρουν ότι στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον Παύλο Φύσσα κάλεσαν επανειλημμένως το δράστη, ενώ αξιωματικοί εκτιμούν πως τον κάλεσε ο Γιώργος Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης, με τον οποίο έχει συγγενικό δεσμό.

Γι’ αυτό η Ασφάλεια θα άρει το απόρρητο για να διαλευκάνει από ποιόν δέχθηκε κλήση, ενώ θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις και προσαγωγές εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε προφυλακιστέος, οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα