Τη Δευτέρα η έκθεση αξιολόγησης για οκτώ ΑΕΙ

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος τόνισε ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση «χρειαζόμαστε 22.500 αναπληρωτές» προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Όπως ανέφερε, το 2013 προσελήφθησαν 19.500 αναπληρωτές και, αν υπολογιστούν οι συνταξιοδοτήσεις, το 2014 θα έπρεπε να προσληφθούν τουλάχιστον 24.500 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές.

Ο

υφυπουργός σημείωσε ότι το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 εκπαιδευτικοί και άλλοι 5.000 το 2014 (συνολικά δηλαδή συνταξιοδοτήθηκαν 11.200 εκπαιδευτικοί τα τελευταία δύο χρόνια).

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι έχει δοθεί στην κυβέρνηση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις θρησκευτικές κοινότητες.

Όπως ανέφερε το έχουν παραλάβει από το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι Γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μπούρας και Παναγιώτης Ρήγας αντίστοιχα. Είναι μία εκκρεμότητα 60 χρόνων, επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Αύριο θα κατατεθεί, ακόμη, νομοσχέδιο για το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι «θα διαγράψουμε τους "λιμνάζοντες" φοιτητές όπως ορίζει ο νόμος».

Ενημερώνοντας την Επιτροπή για την Τράπεζα Θεμάτων ο Αλ. Δερμεντζόπουλος εκτίμησε ότι «συκοφαντήθηκε αδίκως ο θεσμός» και υποστήριξε ότι «φέτος οι μαθητές πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι πέρυσι».

«Αποδείχθηκε ότι δεν λειτουργεί η Τράπεζα Θεμάτων ως βαρίδι για τους μαθητές. Τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας οφείλονται στον τρόπο που εξάγεται η βαθμολογία (με τη βάση του 10)», πρόσθεσε, ενώ ανακοίνωσε ότι σε «στοχευμένες περιοχές» θα δοθούν κίνητρα για να πηγαίνουν οι εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα