Τι απαντά η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ στις καταγγελίες Μακρή

της Μαργαρίτας Αργυροπούλου

Τις καταγγελίες της υφυπουργού Υγείας, κ. Ζέτα Μακρή περί «μαύρης τρύπας» στον ΟΚΑΝΑ που φθάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ διαψεύδει μιλώντας στο matrix24.gr η πρόεδρός του κ. Μένη Μαλιώρη. Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές για παρέμβαση της υφυπουργού στο έργο της.

Η κ. Μακρή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για ενδείξεις ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για 3,5 εκατ. ευρώ. Η κ. Μαλιώρη όχι μόνο δεν το δέχεται, αλλά κατακεραυνώνει την υφυπουργό

τονίζοντας ότι: «επειδή στιγματίζεται ένας Οργανισμός με ιδιαίτερα αντικείμενο, πρώτα πρέπει να έχει αποδείξεις και μετά να δημοσιοποιεί ένα τέτοιο θέμα».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο όταν η ίδια θέλησε να κάνει διαγωνισμό για ένα γενόσημο. «Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Μέχρι τώρα προμηθευόμασταν μονοπωλιακά το συγκεκριμένο φάρμακο από μια εταρεία με ετήσιο κόστος 1,5 εκατ. ευρώ. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως, δύο φορές, να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008. Δεν υπάκουσα και ενημέρωσα τον υπουργό, που μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό».

Πριν από 15 μέρες, σύμφωνα με την κ. Μαλιώρη, η υφυπουργός άρχισε να απευθύνει ερωτήματα. «Της στείλαμε όλα τα στοιχεία, σε κούτες. Φυσικό είναι να έχει ερωτήματα. Οι υπηρεσίες του Οργανισμού λειτουργούν με νομιμότητα και διαφάνεια και είναι ανοιχτές σε κάθε έλεγχο. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα και σύμφωνα με την κ. Μαλιώρη δεν έχει ζητήσει την παραίτησή της, όπως έγραψαν κάποια μέσα. «Ο υπουργός ουδέποτε ζήτησε την παραίτησή μου. Από χθες το πρωί έχω ενημερώσει εγγράφως τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Το θέμα έχει δύο σκέλη, ένα είναι το πολιτικό και ένα το οικονομικό. Είμαστε ανοικτοί για οποιοδήποτε έλεγχο. Δεν υπάρχει καμία “μαύρη τρύπα”» υποστηρίζει η κ. Μαλλιώρη.

Τέλος η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανέφερε ακόμη ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων, «σύμφωνα με έκθεση του κ.Ρακιντζή. Και τότε θεώρησα σκόπιμο να συμμαζέψω το χάος. Και παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση, αυξήσαμε τις μονάδες από 25 σε 53 και έχουμε 8.200 από 4.500 ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα