«Θέλω να πεθάνω» (Βίντεο)

Ο Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν παραδέχθηκε ότι, το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα σε μια στροφή, όπου το όριο ταχύτητας είναι 80 χιλιόμετρα.

Βρίσκεται υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι έχει συλληφθεί διότι επέδειξε «αμέλεια».

«Τα έκανα θάλασσα. Θέλω να πεθάνω», φέρεται να είπε ο Γκαρθόν μετά το δυστύχημα σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Μούντο. Ο μηχανοδηγός είναι λάτρης της ταχύτητας και μάλιστα ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook φωτογραφίες

με το κοντέρ του τρένου «καρφωμένο» στα 200.

Υπενθυμίζεται ότι, στο μοιραίο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 80 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 87, εκ των οποίων οι 32 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πάντως όπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς, εάν υπήρχε ένα πιο προηγμένο σύστημα ασφαλείας εγκατεστημένο, ο 52χρονος Γκαρθόν θα είχε ειδοποιηθεί αυτόματα πως έχει υπερβεί κατά πολύ το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής.

Το δημοσίευμα παραπέμπει στα αντίστοιχα συστήματα για τις γαλλικές υπερταχείες TGV με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι εάν υπήρχε αυτό το πιο εξελιγμένο σύστημα θα μπορούσε να σταματήσει το συρμό ακόμη και μόνο του σε περίπτωση που το τρένο ανέπτυσσε υπερβολική ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ένας πολίτης των ΗΠΑ και ένας Γάλλος.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης ένας υπήκοος της Δομινικανής Δημοκρατίας, ένας του Μεξικού κι ένας της Κολομβίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα