Θα συνεχίσει να ηγείται της κεντροδεξιάς ο Μπερλουσκόνι

«Εγώ δεν το βάζω κάτω, αντέχω. Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα παραμερίσω, ότι θα παραμείνω αρχηγός της κεντροδεξιάς» έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μπερλκουσκόνι και πρόσθεσε ότι «θα υπηρετήσω μέχρι τέλους το συμφέρον των Ιταλών» ζητώντας από τα μέλη του κόμματος να προχωρήσουν με θάρρος. «Δεν θα σας ντροπιάσω, ας προετοιμαστούμε για θετικές εξελίξεις» σημείωσε και προανήγγειλε τη μετονομασία του κόμματός του από «Λαό της Ελευθερίας» σε «Φόρτσα Ιτάλια», ονομασία του πολιτικού σχηματισμού, με την οποία είχε κερδίσει για πρώτη φορά τις εκλογές

το 1994.

Όλα αυτά γίνονται την στιγμή που η αγωνία χτυπάει κόκκινο στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, καθώς στις 9 Σεπτεμβρίου η επιτροπή της γερουσίας θα αποφανθεί για την διαγραφή ή όχι του Μπερλουσκόνι από τη θέση του γερουσιαστή.

Ο Μπερλουσκόνι σε συναντήσεις και επαφές του με στενούς του συνεργάτες φέρεται να τάσσεται υπέρ της «σκληρής γραμμής», με νέα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ή στην αρχή του χειμώνα, καθώς δεν αναμένεται να βρεθεί λύση πολιτικού χαρακτήρα, που να τον απαλλάξει από την φυλάκιση ενός έτους, που του έχει επιβληθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα