«Θα επιδιώξουμε λύση έκτος μηχανισμού όσο επώδυνη κι αν είναι»

«Τους τελευταίους μήνες υπήρξε μια μεθόδευση με στόχο πρώτον την καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου και δεύτερον την καταστροφή των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας» υποστήριξε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και συνέχισε: «Εάν στόχος είναι ο στραγγαλισμός της κυπριακής οικονομίας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις όποιες επιλογές, οι οποίες θα υπερασπίζονται στοιχειωδώς

την κυριαρχία του κυπριακού κράτους και την αποφυγή μιας μόνιμης κηδεμονευτικής σχέσης μεταξύ Κύπρου και Βερολίνου».

Και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι: «Αν αυτός είναι ο στόχος δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο παρά να επιδιώξουμε επώδυνα μέτρα αλλά λύση εκτός μηχανισμού και εκτός τρόικας».

Πάντως ο κ. Ομήρου διευκρίνισε ότι θα εξαντληθεί «κάθε περιθώριο μέσα στο πλαίσιο της λογικής για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας».

Ωστόσο απέφυγε να δώσει σαφής απάντηση στην ερώτηση στο ποιες θα είναι οι πηγές από τις οποίες θα αναζητηθεί βοήθεια δεν έδωσε λεπτομέρειες. «Συζητάμε εντός Κύπρου και θα διαμορφώσουμε ένα σχέδιο εναλλακτικής πολιτικής, το οποίο δεν θα υπόκειται στον έλεγχο της τρόικας» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα