Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες από έκρηξη στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

07:32 2/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το «Μέτωπο αλ Νόσρα», βραχίονας μιας οργάνωσης που δρα στη Συρία και πιστεύεται ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση, η οποία έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για δύο φονικές επιθέσεις τον Ιανουάριο σε περιοχές-προπύργια της Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι προέβη στη βομβιστική επίθεση σε αντίποινα για την εμπλοκή του σιιτικού κινήματος στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Προβήκαμε σε μια δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του προπυργίου του κόμματος του Ιράν [της Χεζμπολάχ] στην πόλη Χέρμελ, για να

απαντήσουμε στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας και την επιμονή του να στέλνει κι άλλους μισθοφόρους για να σκοτώνουν το συριακό λαό» ανέφερε η οργάνωση.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σχολείο και σε κτίριο που στεγάζει φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία συνδέεται με γνωστό σιίτη κληρικό.

«Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πάνω από 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη στην πόλη Χέρμελ, σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων.

Η Χέρμελ, στο βόρειο άκρο της Κοιλάδας Μπεκάα, βρίσκεται περίπου 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος που διαρκεί τρία χρόνια, και η επίθεση θεωρείται άλλη μια ένδειξη ότι ο πόλεμος υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί στο Λίβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα