«Τελειώνουν τα ψέματα, εκλογές τώρα»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Λευκό Πύργο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε με έμφαση ότι «τελειώνουν τα ψέματα για την κυβέρνηση». «Έκλειψαν μισθούς, δικαιώματα, συντάξεις, ακόμη και το ίδιο το οξυγόνο της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα έκαναν το ψέμα σύμμαχο και όπλο τους. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο υποκρισία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας,

προσθέτοντας ότι «έφτασε η ώρα για τη μεγάλη ανατροπή». «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πια τα παραμύθια της Χαλιμάς που μας λέει η μνημονιακή κυβέρνηση, ούτε οι δικοί τους άνθρωποι δεν τους πιστεύουν πια», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «το μόνο σχέδιό του είναι το σχέδιο της υποταγής στους δανειστές».

Αναφορά στην ΕΥΑΘ

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και ειδική αναφορά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού. «Ξεπουλάνε τα πάντα, ακόμη και το νερό, πηγή ζωής. Έβαλαν πωλητήριο στην ΕΥΑΘ, εφαρμόζουν τη συνταγή που πρώτος εφήρμοσε ο δικτάτορας της Χιλής, Πινοτσέτ», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κοινωνικό συμβόλαιο

Σε κοινή δέσμευση πάνω σε ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο, κάλεσε τον λαό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες αυτού του συμβολαίου:

1. Η σκληρή και αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

2. Η εφαρμογή άμεσα ενός πολυδύναμου προγράμματος κοινωνικής σωτηρίας και ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

3. Η εφαρμογή ενός σχεδίου ανασυγκρότησης που θα έχει στο επίκεντρο την ανάπτυξη όχι προς όφελος των μονίμως προνομιούχων, αλλά προς όφελος των εργαζομένων, των νέων, των μικρομεσαίων. Των αδικημένων του μνημονίου.

4. Η ανάκτηση του δημόσιου πλούτου, του ελέγχου των Τραπεζών και η ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες.

5. Η ανάκτηση της εργασίας με μια σειρά μέτρων κατά της ανεργίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το συμβόλαιο για το οποίο δεσμεύεται δεν έχει «ψιλά γράμματα» και σημείωσε: «Αυτό το συμβόλαιο, όμως, έχει ένα σκληρό όρο: Ο έλεγχός της τήρησής του να ανήκει στο λαό και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων κρύβεται πάντα ο διάβολος. Εμείς, λοιπόν, ανοιχτά, καθαρά, θαρραλέα, βέβαιοι όχι μόνο για τις προθέσεις, αλλά και για τις δυνατότητές μας, χωρίς ψιλά γράμματα, σας καλούμε να αλληλοδεσμευτούμε και στη μεγάλη μάχη της δημοκρατίας».

Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας το έκανε υπό βροχή. «Βρέχεστε, αλλά αξίζει να με ακούσετε», είπε στους συγκεντρωμένους, που έμειναν παρά τη βροχή, και τους κάλεσε σε «ανένδοτο αγώνα» για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει. «Θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος. Θα νικήσουμε μαζί. Θα νικήσουν οι φτωχοί και καταφρονεμένοι. Θα νικήσει ο λαός. Θα νικήσει η Ελλάδα. Ο τροχός άρχισε ήδη να γυρίζει. Το σύνθημά μας λέει ότι: Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει αυτοδύναμος λαός. Εγώ το αντιστρέφω και σας λέω: Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ, θα σημαίνει πανίσχυρος λαός», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα