ΤΑΧΕΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – Ε.Ε. ΓΙΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

Βιαστικός ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, που ζητά η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους να συνεννοηθούν ταχέως για να μην κινδυνεύσει το ευρωσύστημα.

Μετά την παράταση χρόνου, που έδωσε στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και ο Πρωθυπουργός του Βελγίου την προηγούμενη εβδομάδα, τώρα ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας

της Γερμανίας Γιενς Βάιντμαν εμφανίζεται ιδιαιτέρως βιαστικός και ζητά «από τους Έλληνες και από τους ευρωπαίους υπεύθυνους να συνεννοηθούν ταχέως, για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα». Αυτά φέρεται να δηλώνει σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της Frankfurter Allgemeine.

Ο Γερμανός τραπεζίτης υπογραμμίζει ότι: « Οι παρούσες αβεβαιότητες μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλό κίνδυνο τόσο την ΕΚΤ, όσο και τις άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, που συνθέτουν το ευρωσύστημα». Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι: «εναπόκειται τελικά στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν, εάν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πρέπει να υποστούν συμπληρωματικές θυσίες. Προσωπικά, θα θεωρήσω σφάλμα, να αυξηθεί ο κίνδυνος, που διατρέχει τώρα το ευρωσύστημα όσον αφορά την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα