Τα νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

08:27 2/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες έως την περασμένη Παρασκευή είχαν εγκριθεί επιπλέον 100.000 αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν κάτι παραπάνω από 60 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μετά από την πρώτη και τη δεύτερη φάση υποβολής έχουν διατεθεί περίπου 200 εκατ. ευρώ συνολικά.

Στη σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα της εβδομάδας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτος, θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα διανεμηθεί το αδιάθετο κονδύλι. Η πρώτη δεξαμενή νέων δικαιούχων θα είναι οι περίπου 75.000 νέοι άνεργοι του

2013, που θα προκύψουν δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι η έγκριση ή απόρριψη των αιτήσεων γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2012 και όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όλες οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξεταστούν με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, όπου αποτυπώνονται τα εισοδήματα του 2013.

Εφόσον παραμείνει αδιάθετο ποσό και μετά από αυτό τον διπλό επανέλεγχο των αιτήσεων, τότε θα ενεργοποιηθεί η απόφαση για διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων, η οποία θα συνοδευθεί από ισόποση απομείωση των επιδομάτων για τους νέους δικαιούχους, χωρίς το ποσό που θα απομένει να είναι μικρότερο των 200 ευρώ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα