Τα μεγάλα φαβορί του Eurobasket της Σλοβενίας

07:46 4/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Γαλλία: Γεμάτη ταλέντο, ενέργεια και πείρα, η Γαλλία συγκαταλέγεται δικαίως στα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Ηγέτης της, όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια, θα είναι ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς Τόνι Πάρκερ ο οποίος θα έχει πολύτιμες βοήθειες από τους Ντε Κολό, Ντιαό και Μπατούμ οι οποίοι επίσης αγωνίζονται στο ΝΒΑ.

Λιθουανία: Αδύνατον να την υποτιμήσει κανείς, πρόκειται διαχρονικά για μία κλασική δύναμη

του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με παίκτες όπως ο Λίνας Κλέιζα, οι Κρίστοφ και Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ο γνωστός μας από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό Γιόνας Μασιούλις, ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας κα βλέπει ψηλά, τουλάχιστον μέχρι την τετράδα.

Μαυροβούνιο: Στην πρώτη αυτόνομη κάθοδό του σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, το Μαυροβούνιο έχει πολλά όνειρα. Ο Νίκολα Πέκοβιτς βέβαια δεν θα ταξιδέψει στη Σλοβενία, ωστόσο υπάρχουν και πληρότητα και εμπειρία στο ρόστερ για να επιτευχθεί κάτι καλό. Ο Τάιρις Ράις, ο Νίκολα Βουτσίσεβιτς, και ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς θα είναι οι μπροστάρηδες αλλά από πίσω υπάρχει πολύ ταλέντο και μεγάλη δίψα για διάκριση.

Σλοβενία: Χρόνια ψάχνει μία πραγματικά μεγάλη διάκριση σε μεγάλη τουρνουά αλλά δεν μπορεί να την βρει. Οι Σλοβένοι θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, αυτή τη φορά μπροστά στο κοινό τους που λατρεύει το μπάσκετ και επιθυμεί σφόδρα την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Γι΄ αυτό το σκοπό ενεργοποιήθηκαν σχεδόν όλοι οι διάθεσιμοι παίκτες, ο Γιάκα Λάκοβιτς, ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο Ούρος Σλόκαρ, ο Γκόραν Ντράγκιτς. Στην άκρη του πάγκου ο….πολύς Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Ισπανία: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα δύο τελευταία ευρωμπάσκετ η Ισπανία, δεν μπορεί να είναι το Νο 1 φαβορί για το…θρι πιτ, έστω και αν λείπουν ο Πάου Γκασόλ και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο έτερος Γκασόλ, ο Μαρκ, είναι εδώ όπως και ο Χοσέ Καλδερόν, ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο και όλοι οι υπόλοιποι. Ο Χουάν Ορένγκα είναι από τους πιο τυχερούς κόουτς του τουρνουά.

Keywords
Τυχαία Θέματα