«Τα μαζεύει» ο Κάρας για το ΣΥΡΙΖΑ

Στον απόηχο της σφοδρής αντίδρασης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του κόμματος στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση της Βουλής, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος προχώρησε σε αναδίπλωση σήμερα, χωρίς πάντως να αναιρέσει όσα είπε χθες για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ούτε εγώ ούτε οι συνάδελφοί μου είμαστε εδώ για να συμμετέχουμε στον εσωτερικό πολιτικό διάλογο, και δη σε αυτόν που διεξάγεται μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης»,

είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. «Όταν ρωτήθηκα χθες, είπα πως δεν μιλάμε μόνο με την κυβέρνηση αλλά μιλήσαμε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισα λέγοντας ότι μας στηρίζει στο έργο μας», είπε επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας ότι δεν αξιολογεί το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο συνεισηγητής του στην Επιτροπή Λίεμ Χοανγκ Γκόνκ, για να υποστηρίξει από την πλευρά του ότι είδαν τον κ.Τσίπρα στο Στρασβούργο, όπως είδαν και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής στην συνέχεια, προσθέτοντας μάλιστα ότι βοήθησε το έργο τους. «Δεν είναι αλήθεια ότι ο κ.Τσίπρας ήρθε χωρίς προτάσεις», είπε, σημειώνοντας ότι τους παρέδωσε ένα έγγραφο με τίτλο «Το Ελληνικό Πρόγραμμα Διάσωσης», στο οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις, που συμπεριέλαβαν μάλιστα εκείνοι στο προσχέδιο της έκθεσής τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις κοινωνικές συνέπειες από τα πεπραγμένα της τρόικα, αλλά και σε δύο συγκεκριμένα σημεία (το 17 και το 18) του προσχεδίου, όπου μιλούν για ανισότητες και δεν αντιβαίνουν το περιεχόμενο του εγγράφου του κ.Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι στην απάντησή τους χθες τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναφέρει το «άδειασμα» του κ.Γκόνγκ στον επικεφαλής της επιτροπής.

«Όσον αφορά στα χθεσινά, υπήρξαν απαντήσεις» , υποστήριξε παρεμβαίνοντας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, ενώ απαντώντας στις αιτιάσεις ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ήταν στα ελληνικά, διευκρίνισε ότι το κείμενο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στα αγγλικά. «Θα καταθέσουμε τροπολογίες», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι στόχος τους είναι το κείμενο της έκθεσης να είναι στο τέλος το καλύτερο δυνατό. «Η πρωτοβουλία πρέπει να ολοκληρωθεί. Να προτείνει λύση και διέξοδο στο θέμα που ερευνά», είπε, εξηγώντας ότι επί τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός υφίσταται μία πολιτική με συγκεκριμένες συνέπειες, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και έχει σαφή στάση κατά των μνημονίων. Έστειλε μάλιστα το μήνυμα ότι «καλό και αίσιο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη βρεθεί αναντίστοιχο και ανακόλουθο»… Ο κ.Χουντής υποστήριξε ότι υπάρχει διάψευση, ενώ είπε με νόημα «κατάλαβα από όσα είπε ο κ.Κάρρας ότι κατάλαβε πως είναι επικίνδυνο να παίρνει θέση μέσα στην Ελλάδα». «Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του με βάση την εντολή που έχει λάβει», κατέληξε.

Απαντώντας ο κ.Κάρρας υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει διόρθωση, ούτε ερμηνεία», παραδεχόμενος πάντως ότι στην συνάντηση που είχαν με τον κ.Τσίπρα για περίπου μία ώρα, τους έδωσε κείμενο και στήριξε το έργο τους. «Δεν είναι δουλειά μας να αξιολογούμε το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Κάρας

Δημόσια συγγνώμη από τον ευρωβουλευτή Οτμ. Κάρας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ανακοίνωσή του, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Κάρας μπορεί να μην έχει το σθένος να «αναιρέσει» όσα συκοφαντικά είπε για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ουσιαστικά, όμως, παραδέχεται, όπως και ο έτερος συνεισηγητής της επιτροπής για το ρόλο της τρόικας, ότι του παραδόθηκαν οι αναλυτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Κάρας οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ο ίδιος και αυτοί που τον επικαλέσθηκαν, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα