Τα λαμπρά εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μελών της κυβέρνησης, του δημάρχου της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκου, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών.

«Είναι κομμάτι επομένως, λαμπρό, από την Ιστορία της πόλης. Είναι κομμάτι λαμπρό από την ιστορία της χώρας μας. Και τώρα πια δεν είναι ερείπιο! Είναι όρθιο, έτοιμο να συνεχίσει την ιστορία του, έτοιμο

να γράψει νέες σελίδες», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου στόχος του Δημοτικού Θεάτρου είναι να χαράξει «μία εντελώς σύγχρονη και δημιουργική πορεία, αντάξια όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών θεάτρων», όπως τον προσδιόρισε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Τάκης Τζαμαργιάς.

Τι περιλαμβάνει ο εορτασμός

Ο εξαήμερος εορτασμός των εγκαινίων περιλαμβάνει εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες και μία παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του θεάτρου.

Το Δημοτικό Θέατρο «άνοιξε πανιά» με την παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά» σε σύλληψη- σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών αλλά και των μουσικών του Πολεμικού Ναυτικού, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου Τερψιθέας. Πηγή έμπνευσης στάθηκε το ίδιο το θέατρο, οι μνήμες – καλλιτεχνικές και ιστορικές – και βεβαίως η σημασία του για το λιμάνι του Πειραιά.

Την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού υποστηρίζουν με τις ερμηνείες τους γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου και η Κερασία Σαμαρά.

Την δεύτερη ημέρα των εγκαινίων, τη σκυτάλη παίρνει η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου , η οποία θα ερμηνεύσει αγαπημένες άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με τη συνοδεία του Μανώλη Παπασηφάκη στο πιάνο και του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα