Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

09:36 9/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Ισπανία

Η "Ρόχα" θέλει να γίνει η πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα όλων των εποχών κατακτώντας τέταρτο σερί τίτλο (έχουν προηγηθεί το euro 2008, το Μουντιάλ του 2010 και το euro του 2012). Δίχως αμφιβολία έχει τα φόντα για να τα καταφέρει αφού η ποιότητα δεν της λείπει, κάθε άλλο. Στην επιτυχημένη συνταγή του παρελθόντος έχει προστεθεί και ο Ντιέγο Κόστα, ο Βραζιλιάνος κυνηγός που πολιτογραφήθηκε Ισπανός και κέρδισε

μία θέση στην πρωταθλήτρια κόσμου. Από εκεί και πέρα υπάρχει πληρότητα σ' όλες τις θέσεις.

Το αστέρι: Ο Αντρές Ινιέστα στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του μπορεί να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία του ισπανικού συνόλου και να ηγηθεί της προσπάθειας για back to back κατάκτηση.

Βραζιλία

Παίζει στο σπίτι της, μπροστά στο πιο αφοσιωμένο, ποδοσφαιρικά, κοινό στον κόσμο. Οι προσδοκίες είναι φυσικά τεράστιες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πίεση που μπορεί να πέσει στους ώμους των παικτών του Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Το ταλέντο, φυσικά, δεν λείπει. Νεϊμάρ, Χουλκ, Φρεντ, Νταβίντ Λουίς και δεν...συμμαζεύεται. Θα έλεγε κανείς όμως ότι αυτή η Βραζιλία είναι η πρώτη της ιστορίας που παρουσιάζει περισσότερη πληρότητα στην άμυνα παρά στην επίθεση. Δεν θα είναι θεαματική αλλά θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει την προσδοκία ενός ολόκληρου έθνους.

Το αστέρι: Νεϊμάρ και τα μυαλά στα... κάγκελα. Το απόλυτο βραζιλιάνικο είδωλο θέλει να γράψει ιστορία οδηγώντας τη "σελεσάο" στην 6η κατάκτηση Μουντιάλ στην ιστορία της. Μεγάλη η πρόκληση, μεγάλη και η ευθύνη.

Αργεντινή

Ίσως έχει το μεγαλύτερο κίνητρο απ' όλες τις ομάδες. Να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στη Βραζιλία και να αφήσει ξερούς τους αιώνιους αντιπάλους της μέσα στο ίδιο το σπίτι τους. Τα φόντα για να τα καταφέρει τα έχει καθώς η ποιότητα και το ταλέντο δεν απουσιάζουν από το ρόστερ της. Ζητούμενο αποτελεί η φρεσκάδα του Μέσι αλλά και το αν μπορεί ο αστέρας της Μπαρτσελόνα να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τους συμπαίκτες του. Κατά τα άλλα η Αργεντινή δεν φοβάται παρά μόνο τον κακό εαυτό της.

Το αστέρι: Μέσι χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν προέρχεται βέβαια από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, στην Μπαρτσελόνα αμφισβητήθηκε για πρώτη φορά αλλά είναι ο Μέσι και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι το ίδιο σούπερ και με την Εθνική της χώρας του.

Γερμανία

Μιλάμε για την ομάδα που είναι πάντα πιστή στα μεγάλα ραντεβού με θαυμαστή συνέπεια. Αυτό που της λείπει τα τελευταία χρόνια όμως είναι ένας μεγάλος τίτλος που τον αγνοεί από την κατάκτηση του Euro το 1996. Στα προηγούμενα μεγάλα τουρνουά έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά άρωμα τελικού δεν μύρισε. Ελπίζει να τα καταφέρει τώρα μακριά από την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το αστέρι: Ο Μεσούτ Οζίλ είναι ο πιο προικισμένος Γερμανός μέσος και μπορεί άνετα να παίξε το ρόλο του ηγέτη σε μία πλήρη ομάδα όπως αυτή των "πάντσερ". Ταχύτητα, πάσα-διαβήτης και γκολ βρίσκονται στη φαρέτρα των δυνατοτήτων του.
Τα αουτσάιντερ

Ιταλία

Ουδείς μπορεί να την αγνοήσει. Μιλάμε για την ομάδα που πέταξε έξω τη Γερμανία από τον τελικό του προηγούμενο Euro. O Mπαλοτέλι, ο Πίρλο και η παρέα τους μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές αν οι αντίπαλοι τους δώσουν την ευκαιρία.

Γαλλία

Πληρότητα και ταλέντο την χαρακτηρίζουν. Στα τελευταία μεγάλα τουρνουά απέτυχε και αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους τρικολόρ που θέλουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο τους.

Ουρουγουάη

Η ομάδα του πιο φορμαρισμένου, μέσα στο χειμώνα, στράικερ, του Λουίς Σουάρες. Σκληρή ομάδα, που πάντα τα δίνει όλα και έχει τρομερή παράδοση στα Μουντιάλ. Ουδείς έχει το δικαίωμα να την υποτιμήσει.

Ολλανδία

Η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ, η αιώνια χαμένη των τελικών. Με τον καθηγητή Λουίς φαν Χάαλ στον πάγκο τους και τους Ρόμπεν, φαν Πέρσι και Σνάιντερ στο τερέν μπορεί να απειλήσει όλα τα φαβορί.

Βέλγιο

Η Εθνική ομάδα που έρχεται από το μέλλον. Κομπανί, Αζάρ, Κουρτουά, Μιραλάς, Λουκάκου, όλος ο καλός ποδοσφαιρικός κόσμος κάτω από την ίδια εθνική στέγη. Υπάρχουν ειδικοί που βλέπουν τους "κόκκινους διαβόλους" ακόμα και στον τελικό!

Keywords
Τυχαία Θέματα