ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος, τα «ειδικά κοινά»

07:38 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το εύθραυστο τοπίο μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, αλλά και η απώλεια της πρώτης θέσης για την Κουμουνδούρου, έχουν οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ενδελεχή μελέτη όλων των ποιοτικών ευρημάτων των σφυγμομετρήσεων. Έτσι, επιβεβαίωσαν δύο χρόνιες αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ,

που τον «συνοδεύουν» από τα «πέτρινα χρόνια» του 3, 4 και 5%: την αδυναμία επιρροής που έχει παραδοσιακά στους αγρότες, τους συνταξιούχους και την περιφέρεια.

Νέα τακτική Τσίπρα

Έτσι, με περιοδείες, στοχευμένες εμφανίσεις, αλλά και εξαγγελίες, ο Αλέξης Τσίπρας ήδη επικεντρώνει την προσοχή του στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ήδη στα μπλόκα των αγροτών την περασμένη Τρίτη, ενώ προχθές βρέθηκε στο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων. Κατά πληροφορίες, του προγράμματος επιτρέποντος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φροντίζει να μιλά μία φορά την εβδομάδα σε κάποια πόλη της ελληνικής περιφέρειας, ενώ θα συνεχίσει να κάνει άνοιγμα στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών και στους αγρότες. Μάλιστα, για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, η προσέλκυση αυτών των ειδικών κοινών δεν εξυπηρετεί μόνο την ανάκτηση της πρώτης θέσης στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχει και στρατηγικά χαρακτηριστικά: «αν πάρουμε τους αγρότες και τους συνταξιούχους μαζί μας, έχουμε πάρει και τις εκλογές», εξηγούν υψηλόβαθμοι παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας πως το πολιτικό φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τα ειδικά κοινά θα αποκτήσει μόνιμα, στρατηγικού τύπου, χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα