ΣΥΡΙΖΑ: Ακραίος αυταρχισμός το κλείσιμο της ΕΡΤ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Πριν από λίγο παρακολουθήσαμε μία ακραίου αυταρχισμού δήλωση του κ. Κεδίκογλου, που ακολουθώντας τη λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ», επισήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον Σίμο Κεδίκογλου και τους προκατόχους του πως «αυτοί ευθύνονται για όσα χρεώνουν τώρα στους εργαζόμενους». «Ο κ. Κεδίκογλου μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για δημόσια αυτοκριτική του ιδίου και του προκατόχου του, γιατί αυτοί ευθύνονται για όσα αυτός χρέωσε στους εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας την κυβερνητική

πρωτοβουλία ως «πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, την πολυφωνία και τη Δημοκρατία».

«Θέλουν να κόψουν και να ράψουν στα μέτρα τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτά είναι τα όρια της δικής τους δημοκρατίας», συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την «απόλυτη δέσμευση» του κόμματός του «να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και να δεσμευτούμε πολιτικά απέναντι σε εργαζόμενους και κοινωνία ότι θα αποτελέσουμε αν ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της». Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει ό,τι μπορεί για να «προστατεύσει τις θέσεις εργασίας, αλλά και μία αντίληψη αδέσμευτης δημοσιογραφικά και ανεξάρτητης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Λαφαζάνης: «Μείζον πραξικόπημα»

Για «μείζον πραξικόπημα» έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επίσης από το χώρο του κτηρίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει προσωρινό ή όχι λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί μείζον πραξικόπημα», επισήμανε, για να προσθέσει ότι «το κλείσιμο της ΕΡΤ ισοδυναμεί με κλείσιμο της Ελλάδας». Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κυβερνά μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» που καταργούν τη Βουλή, ακυρώνουν και καταργούν την ίδια τη δημοκρατία».

Παράλληλα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Ραδιομεγάρου καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για σήμερα, στις 7 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Όλοι και Όλες στη συγκέντρωση την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων οργανισμών

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταδικάζει την προωθούμενη κατάργηση της ΕΡΤ με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών .

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταδικάζει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στη συγκέντρωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που θα γίνει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα