ΣΥΡΙΑ: ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

Μαίνονται οι μάχες στη Συριακή πρωτεύουσα. Εκδίκηση στη σφαγή της Νταράγια, είναι σύμφωνα με Σύρους αντικαθεστωτικούς η κατάρριψη ελικοπτέρου του συριακού στρατού στην Δαμασκό.

Αυτό δήλωσε μέσω Skype στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Όμαρ αλ-Καμπούνι, εκπρόσωπος της ταξιαρχίας Μπαντρ, αναφερόμενος στη συνοικία της Δαμασκού όπου μία τεράστια στρατιωτική επιχείρηση του συριακού στρατού άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς τις τελευταίες ημέρες.

Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και στη συνέχεια κατέπεσε στη συνοικία Καμπούν,

στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, όπου οι αντικαθεστωτικοί ανέσυραν αργότερα το πτώμα του πιλότου.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι ένα ελικόπτερο του συριακού στρατού συνετρίβη κοντά σε τέμενος στη συνοικία Καμπούν, χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επιβεβαίωσε τον θάνατο του πιλότου, το ελικόπτερο επλήγη «κατά τη συμμετοχή του στις μάχες στην περιοχή».

Οι δυνάμεις των σύρων αντικαθεστωτικών, οι οποίες διαθέτουν κατά κανόνα ελαφρά όπλα απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν αναλάβει την ευθύνη και για την κατάρριψη αεροσκάφους του στρατού στις 13 Αυγούστου στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Σήμερα, ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν σε περιοχές της Δαμασκού από τις 06:00 το πρωί.

Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για σφοδρές μάχες ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον συριακό στρατό σε πολλές συνοικίες της βορειοανατολικής και της ανατολικής Δαμασκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα