ΣΥΡΙΑ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ Ε.Ε. ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος ενέκριναν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια στιγμή που στη Συρία συνεχίζονται οι δολοφονίες. Τουλάχιστον 23 σύριοι  στρατιώτες είναι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο επιχειρήσεων και τριών προσώπων που θεωρούνται πηγές χρηματοδότησης του συριακού καθεστώτος και στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην ΕΕ. Τα

ονόματα των προσώπων αυτών θα δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Εντωμεταξύ, στη χώρα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονίες. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 23 Σύροι στρατιώτες, μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, σκοτώθηκαν στην πόλη Ραστάν σε μάχες που ξέσπασαν για τον έλεγχο της περιοχής.

Νωρίτερα, πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός διοικητής, σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού της Ραστάν από στρατιώτες του Άσαντ.

Το ΑΜΠΕ αναφέρει πως όλμοι και ρουκέτες έπληξαν την πόλη Ραστάν, η οποία καταστράφηκε.

Η Συρία απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης καθιστώντας δύσκολη την επιβεβαίωση των συγκρούσεων. Ωστόσο,  ακτιβιστές έκαναν επίσης, λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ραστάν στη διάρκεια της νύχτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα