ΣΥΡΙΑ: ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΟΗΕ

Η αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης βρίσκεται σε «κρίσιμο σημείο» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και εξέφρασε τους φόβους του για το ξέσπασμα ενός γενικευμένου εμφύλιου στη χώρα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπός του, ο Μάρτιν Νεσίρκι, μιλώντας  στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο δήλωσε ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ πιστεύει ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμο

σημείο στην αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση και εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για τους κινδύνους ενός γενικευμένου εμφυλίου πολέμου», αναφέρει ο Μάρτιν Νεσίρκι εκπρόσωπος του Μπαν σε ανακοίνωσή του.

Ο Νεσίρκι έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Μπαν Κι Μουν και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Η κατάσταση στη Συρία φαίνεται ότι επηρεάζει και άλλες περιοχές και ιδιαίτερα το Λίβανο.

Σήμερα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Βηρυτό μεταξύ λιβανέζων υποστηρικτών της συριακής αντιπολίτευσης και ενός κόμματος που τάσσεται υπέρ του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας μετά το θάνατο σουνίτη κληρικού από πυρά του στρατού στο βόρειο Λίβανο, προκαλώντας κλιμάκωση των εντάσεων στη χώρα, αλλά και τον φόβο ότι η κατάσταση στη Συρία επεκτείνεται και στην γειτονική της χώρα.


Keywords
Τυχαία Θέματα