Συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΤΕ για την εθελούσια

Αύριο Τρίτη έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για την έγκριση των τελικών όρων του προγράμματος εθελουσίας εξόδου της τράπεζας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην οικειοθελή αποχώρηση περίπου 2.000 σε σύνολο 11.200 εργαζομένων της τράπεζας, δηλαδή περίπου το 20% του δυναμικού της. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά μόνο τους

εργαζόμενους στην τράπεζα και όχι όσους εργάζονται σε θυγατρικές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Τα στελέχη της ΕΤΕ αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί σχετικός διάλογος με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και στους τελικούς όρους έχει ενσωματωθεί μέρος των αιτημάτων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα προσφέρει ισχυρά κίνητρα σε όσους εργαζόμενους αποφασίσουν να αποχωρήσουν. Συγκεκριμένα προβλέπεται η χορήγηση πρόσθετης αποζημίωσης που θα ισούται με το 35% του τελευταίου μισθού επί τα χρόνια προϋπηρεσίας. Το πρόγραμμα στοχεύει κυρίως σε όσους έχουν πολλά χρόνια εργασίας στην τράπεζα και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Πηγές της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας υπογραμμίζουν ότι το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου αποτελεί και ένα έμμεσο μήνυμα προς τους εργαζομένους στη Eurobank: η αποχώρηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων της ΕΤΕ δημιουργεί «χώρο», ώστε να υλοποιηθεί στην πράξη η διακήρυξη ότι η πλήρωση των θέσεων του νέου σχήματος θα βασιστεί στην αρχή «ο καλύτερος εκ των δύο» μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού των δύο τραπεζών.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την δημόσια πρόταση

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν και οι τελικές λεπτομέρειες για την δημόσια πρόταση. Η συμμετοχή των μετόχων της Eurobank διαμορφώθηκε λίγο χαμηλότερα του 85%. Στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης, η Εθνική προχώρησε στην έκδοση 320 εκατ. νέων μετοχών, οι οποίες δόθηκαν στους μετόχους της Eurobank. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο 15% των μετόχων της Eurobank που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόταση, οι μετοχές τους θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. έως ότου οι συνελεύσεις των μετόχων της Εθνικής και της Eurobank (με την ΕΤΕ να ελέγχει πλέον άνω του 85%) αποφασίσουν τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Μετά τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, οι μέτοχοι μειοψηφίας θα υποχρεωθούν να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με μετοχές της Εθνικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα