ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ-ΚΙΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

14:30 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Έκτακτη συνάντηση είχαν νωρίτερα ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας με αντικείμενο τις ελλείψεις στα φάρμακα και κυρίως την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Οι ελλείψεις στα φάρμακα και ο γολγοθάς των καρκινοπαθών, στην προσπάθεια τους να βρουν τα φάρμακα τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης, σήμερα το μεσημέρι, μεταξύ του Πρωθυπουργού Π. Πικραμμένου και του Υπουργού Υγείας Χ. Κίττα.

Στη συνάντηση, που έρχεται και μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο κ. Κίττας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόβλημα

που έχει προκύψει μετά το φρένο στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Κυρίως όμως ο κ. Πικραμμένος ενημερώθηκε για την απίστευτη ταλαιπωρία εύρεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους για τους καρκινοπαθείς, καθώς πολλές εταιρείες ζητούν μετρητά από τα νοσοκομεία για να παραδώσουν τα προϊόντα τους.

Θυμίζουμε πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελάκος, έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή την παραπάνω απόφαση των φαρμακοποιών. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο σε βάρος ασφαλισμένων.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις.

Ετικέτες:

Keywords
Τυχαία Θέματα