ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ-ΦΑΪΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

22:30 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία, με κύριο θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη, θα  θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό ομόλογό της, Βέρνερ Φάιμαν.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι και τα  μέτρα για τη σταθεροποίηση προβληματικών χωρών, ενώ όπως αναφέρει η Μέρκελ σε σημερινό, μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, η Γερμανία συζητά με τους γείτονές της για το πόσο αλληλεγγύη πρέπει να

επιδεικνύεται ή πόσο πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, και όπως τόνισε η ίδια, με τον κ. Φάιμαν, βρίσκουν πάντα μια κοινή θέση.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο  καγκελάριος Φάιμαν, έχει επανειλημμένα πάρει διαφορετικές θέσεις και έχει κρατήσει διαφορετική στάση από τη Γερμανίδα καγκελάριο, στο όλο θέμα της Ευρωζώνης και των χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση.

Για παράδειγμα διακηρύττεται  την ανάγκη τήρησης αλληλεγγύης απέναντί στην Ελλάδα και την ανάγκη να της δοθεί περισσότερος χρόνος, επισημαίνοντας επανειλημμένα τις θυσίες του ελληνικού λαού εξαιτίας των σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, «που στην Αυστρία θα είχαν προκαλέσει επανάσταση».

Ο καγκελάριος Φάιμαν έχει επίσης επανειλημμένα προειδοποιήσει, πως θα αποτελούσε «ντροπή» για την πλούσια Ευρώπη μια εξέλιξη που θα οδηγούσε την Ελλάδα στη φτώχεια, έπειτα από μια ενδεχόμενη εγκατάλειψη της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, αναμένεται η καθοριστική απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Κάρλσρουη για το νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Νωρίτερα την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί στη Μαδρίτη τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα