Συνάντηση με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ με τον Λαχντάρ Μπραχίμι

Σκοπός της επίσκεψής του στην Δαμασκό είναι να συναντήσει τον Σύριο ηγέτη, Μπασάρ αλ Άσαντ, προκειμένου να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση, που θα οδηγήσει στην ειρήνη στην περιοχή.

Σημειωτέον ότι τις τελευταίες μέρες οι διεθνείς οργανισμοί εκφράζουν την ανησυχία ότι υπάρχει ενδεχόμενο η συνέχιση της σύρραξης να οδηγήσει σε θρησκευτικό πόλεμο, καθώς δεν είναι λίγοι οι ισλαμιστές, που πολεμούν στο πλευρό των Σουνιτών, που ανιπολιτεύονται τον Άσαντ.

Αυτό φαίνεται να είναι και το περιεχόμενο της επίσκεψης

του Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος έχει λάβει εις γνώση του καταγγελίες για δολοφονίες Χριστιανών, Αλεβιτών ή Σιιτών, που για να προστατευτούν έχουν πάρει το μέρος του Άσαντ. Επίσης, όλο και πυκνώνουν οι επιθέσεις δολοφονίας, χαρακτηριστική πρακτική των φανατικών ισλαμιστών.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟCI) κατήγγειλε σήμερα τις απειλές που έχουν εκτοξεύσει ισλαμιστές μαχητές ενάντια σε χριστιανικές κοινότητες στη Συρία, απευχόμενος συνάμα την μετεξέλιξη της πολιτικής σύρραξης σε θρησκευτικό πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας. Ο πανισλαμικός Οργανισμός, που στις τάξεις του απαριθμεί 57 μέλη, προειδοποίησε για τον κίνδυνο «διολίσθησης σε μία δογματική σύρραξη» στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα