Συναγερμός στις δικαστικές αρχές για τη νέα λίστα

Η δημοσιοποίηση της είδησης, όπως λένε δικαστικές πηγές, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αρμοδίων εισαγγελέων σε όλα τα επίπεδα. « Οι εισαγγελικές αρχές είναι ενήμερες» διαβεβαίωναν χθες αρμόδιοι θέλοντας να καταστήσουν σαφές ότι έχουν γνώση οι φύλακες για την ύπαρξη 97 Ελλήνων στην νέα λίστα.

Όπως λένε μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι οι εισαγγελείς μελετούν προσεκτικά το ενδεχόμενο να παρέμβουν για να μην επαναληφθεί το σκηνικό που προηγήθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ. Στόχος των αρχών είναι να περιέλθει το συντομότερο δυνατό,

με επίσημο τρόπο η νέα λίστα στα χέρια τους, ώστε να μην χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια για να ανασυρθεί πάλι από κάποιο συρτάρι.

Με τον τρόπο αυτό, όπως λένε εισαγγελείς, θα ελεγχθούν οι καταθέτες για να διαπιστωθεί ποια είναι τα πρόσωπα που κρύβει η νέα λίστα και να ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας ή με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη νέα λίστα έχουν εντοπιστεί 97 πελάτες του παραρτήματος της HSBC στον off shore παράδεισο της Νήσου Τζέρσεϊ ,οι οποίοι φέρονται να δηλώνουν ελληνική διεύθυνση . Τα στοιχεία αυτά ,όπως λένε όσοι γνωρίζουν, μπορούν να αποκτηθούν από τις αρχές της χώρας μας στα πλαίσια των συμφωνιών ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , καθώς το επίμαχο υλικό βρίσκεται στα χέρια των βρετανικών αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα