Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τη «μόδα» των απαγωγών

Η επιλογή του προσώπου, της περιοχής αλλά και της μεθόδου με την οποία έδρασαν οι επίδοξοι απαγωγείς παραπέμπουν τους αστυνομικούς σε «έμπειρους» του είδους, που δεν αποκλείεται να διατηρούν υπόγειες διασυνδέσεις με ομάδες αντάρτικου πόλης.

Για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με το «Έθνος», τα μέτρα προστασίας σε πρόσωπα και κτίρια με περιπολίες και φύλαξη σε 24ωρη βάση, ενώ σε «κόκκινες» περιοχές οι κάτοικοι υποχρεώνονται να δείχνουν ακόμη και την ταυτότητά τους για να μπορέσουν να περάσουν.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ενημερώνεται για

την πορεία των ερευνών.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή Μαρτίνου, ερευνούν το ενδεχόμενο η επιχείρηση να έχει αμιγώς ποινικό υπόβαθρο και να έχει οργανωθεί μέσα από τη φυλακή, επικαλούμενοι ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου .

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛ.ΑΣ έχει αυξήσει τους αστυνομικούς που φυλάνε πρόσωπα και θεσμούς που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν στοχοποιηθεί από τις ομάδες του αντάρτικου πόλης, οι οποίες έχουν πυκνώσει τη δράση τους ξανά το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα