Συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ

18:05 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική προσφορά διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 650 εκατ. ευρώ, το ποσό που ο ανεξάρτητος εκτιμητής που είχε προσλάβει το Δημόσιο θεωρούσε εύλογο τίμημα.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της «πρώτης μεγάλης αποκρατικοποίησης» που πραγματοποιήθηκε στη χώρα, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος

και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Αντιθέτως, αρνητική ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ συνιστά μείζον σκάνδαλο που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «διαγωνισμό παρωδία» και υποστηρίζοντας ότι «η δημόσια περιουσία δεν πωλείται απλώς, αλλά χαρίζεται σε “ημέτερους”».

Η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση απάντησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε λόγο για «παραλήρημα», διερωτήθηκε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει τις αποκρατικοποιήσεις και άφησε αιχμές ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα