Σύγκρουση με Σαμαρά επιδιώκει ο Τσίπρας

08:45 4/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως η υπόθεση Μπαλτάκου έπληξε το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό στο μαλακό υπογάστριό του. Εξ ου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φέρει τον πρωθυπουργό στη Βουλή προκειμένου να διεξαχθεί μία σκληρή –και επί προσωπικού- πολιτική αντιπαράθεση, η οποία βεβαίως δε θα αφορά μόνο την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά εν συνόλω την κυβερνητική πολιτική, το προσφάτως ψηφισθέν

πολυνομοσχέδιο, αλλά και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές για το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Επί της ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις «περίεργες» επαφές του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, επιχειρεί να προκαλέσει μία προσωπική σύγκρουση με τον Αντώνη Σαμαρά, την οποία, εξάλλου, επεδίωξε και κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Κυριακή, αλλά και με την πρόταση μομφής που κατέθεσε σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα.

«Μείζον θέμα για τη Δημοκρατία»

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να επενδύει πολιτικά στο θέμα αυτό καθαυτό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για την τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με την επιστολή του προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σ’ αυτή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως οι αποκαλύψεις «εγείρουν μείζον θέμα για τη Δημοκρατία και την ομαλότητα» ενώ αναφέρεται και στις αναφορές του κ. Μπαλτάκου στους δικαστικούς, υποστηρίζοντας πως «οι αναφορές του για σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα».

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί μετά από όλα αυτά να συνεχίσει να κρύβεται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του «ενοχή» επειδή δεν απέπεμψε τον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα