Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του πενταπλού φονικού

Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων που τους επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο ενώ σήμερα η δίκη διεξάγεται κανονικά και ξεκίνησε πριν δύο ώρες περίπου. Στο εδώλιο κάθεται ο Διονύσης Φούκας καθώς ο πατέρας του Λυσίμαχος δεν παρέστη λόγω νοσηλείας σε Νοσοκομείο.

Η δίκη λαμβάνει χώρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τα λόγια των συγγενών των πέντε θυμάτων να συγκλονίζουν. Ήδη μίλησαν ο πατέρας του Ηλία Πίπα, η μητέρα και η σύζυγος του Λάμπρου Αντρέσσα , ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου

και η τραγικότερη φιγούρα όλων, η μητέρα των αδελφών Βασίλειου και Χρήστου Νικολόπουλου.

Τα «γιατί» εξακολουθούν να βασανίζουν τους συγγενείς των αδικοχαμένων νέων. «Με κυνηγούν τα γιατί» είπε ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου που ουσιαστικά εξαιτίας αυτού του φονικού έχασε και την κόρη και τη γυναίκα του που αυτοκτόνησαν τρία χρόνια μετά. Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο πως τα θύματα θα πρέπει να θεωρούνται επτά και αυτό επισήμαναν και οι συγγενείς των θυμάτων. Μεγάλο μέρος της ευθύνης οι συγγενείς έριξαν και στον απόντα Λυσίμαχο Φούκα θεωρώντας πως αυτός ουσιαστικά κατεύθυνε το γιο του στο φονικό, ενώ ανατρέχοντας στις τραγικές μνήμες και καταδεικνύοντας πως επρόκειτο για ψυχρούς φονιάδες οι συγγενείς στάθηκαν στο γεγονός πως ο Διονύσης Φούκας έριξε και χαριστικές βολές. Λύγισαν όλοι μέσα στην αίθουσα ακούγοντας την τραγική μητέρα των αδερφών Νικολόπουλου.

Δ. Φούκας: «Θόλωσα, δεν συγχωρώ τον εαυτό μου…»

Με σκυμμένο το κεφάλι και με φωνής που μόλις ακούγονταν ο Διονύσης Φούκας ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 12 την απολογία του.

Νωρίτερα κατέθεσε ένας μάρτυρας – κλειδί για την υπόθεση, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τον γιο και τον πατέρα για την παρουσία των κυνηγών στο χωράφι όπου έβοσκαν τα πρόβατα τους. Όπως είπε ο μάρτυρας, ο γιος αντέδρασε ήπια σε αντίθεση με το Λυσίμαχο Φούκα που φάνηκε να εξοργίζεται…

Ο Δ. Φούκας υποστήριξε στην απλολογία του πως «θόλωσε» όταν ένας από τους κυνηγούς πυροβόλησε για εκφοβισμό στο έδαφος. Όπως σημείωσε «θόλωσε» μετά από αυτό και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Απαντώντας σε ερώτημα της έδρας, είπε πως ήταν εν βρασμώ και επανέλαβε πως δεν συγχωρεί τον εαυτό του γι’αυτό που έγινε.

Ακόμη πρόσθεσε πως δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί έδωσε στη συνέχεια τις χαριστικές βολές, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα δραματικά λεπτά του μακελειού ήταν «άλλος άνθρωπος». Η απαντήσεις του προκάλεσαν την αντίδραση του δικηγόρου των οικογενειών των θυμάτων κ. Δημητρακόπουλου, που είπε: «Ακόμη δεν έχεις αναλογιστεί τι έκανες» με αποτέλεσμα να του απαντήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Φούκα και να δημιουργηθεί μικρή ένταση.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση – πρόταση του Εισαγγελέα.

Από το agrinionews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα