Στροφή στον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τουρισμό για να αντέξουμε το 2013

Ο Ρέντζο Ιόριο, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επεσήμανε ότι: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε διαπιστώνονται παγκοσμίως δύο κυρίαρχες τάσεις: η συνεχής αύξηση των τουριστικών ροών για διακοπές αναψυχής και η στροφή προς τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τουρισμό, ένα είδος στο οποίο χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και η Ισπανία, έχουν μεγάλο πλεονέκτημα». Πρόκρινε, μάλιστα, σε επίπεδο διμερών συνεργασιών Ιταλίας- Ελλάδας το brand name «Magna Graecia».

Υπογράμμισε,

όμως, ότι «Είμαστε πολύ «κατακερματισμένοι», ως προς τον τρόπο με τον οποίο γινόμαστε γνωστοί στην παγκόσμια τουριστική αγορά», για να σημειώσει πως «το να είμαστε τοπικιστές, όμως, δεν δουλεύει υπέρ μας στην παγκόσμια αγορά, χρειάζεται συνεργασία».

Χαρακτήρισε την κρίση ως ευκαιρία για στροφή στον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό τουρισμό. Παραδέχθηκε ότι το 2013 θα είναι μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον τουρισμό, όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και παγκοσμίως, αλλά υπογράμμισε ότι «οι φορείς του κλάδου πρέπει να δουλέψουν πάνω στις ευκαιρίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα