ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Οι δημοτικοί υπάλληλοι πολιορκούν τα δημοτικά κτήρια της χώρας, οι απόστρατοι, οι τελωνειακοί, οι εφοριακοί, η ΣΕΑ Αναπήρων κάνουν συγκεντρώσεις, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απεργούν, οι δικαστές και εισαγγελείς διακόπτουν τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων, το ΤΕΙ Αθήνας είναι κλειστό, ενώ οι ΑΜΕΑ

στέλνουν επιστολή στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. 

Από το πρωί οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις σε δημαρχεία της χώρας. Η κινητοποίηση συντονίζεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία αντιδρά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ σήμερα εκδικάζεται και η υπόθεση τριών οδηγών απορριμματοφόρων οι οποίοι είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στις 29 Αυγούστου. Η δίκη είχε αναβληθεί καθώς ένας από τους κατηγορούμενους είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με καρδιολογικά προβλήματα. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία γενικότερα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Η ΠΟΕ OTA υπογραμμίζει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός με τέτοιου είδους κινήσεις «το μόνο που πετυχαίνει είναι ο γενικός ξεσηκωμός των εργαζομένων και η συμμετοχή τους σε κάθε μορφή αγωνιστικής κινητοποίησης». Τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκφράζει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 18:00 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής – οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα αποφασίζουν για συνέχιση ή αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Να πούμε ότι είχε προηγηθεί άκαρπη συνάντηση του πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστα Λουράντου, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Μέχρι στιγμής, εκτός από τα φαρμακεία της Αττικής, την κινητοποίηση με άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, συνεχίζουν με απόφαση των συλλόγων τους, τα φαρμακεία Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας, Κιλκίς και Λακωνίας.

Γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μέχρι και σήμερα Τετάρτη απεργούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνοντας ότι δε θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους λογαριασμούς τους.

ΤΕΙ Αθήνας

Σε αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας έχει προχωρήσει έως και αύριο Πέμπτη το ΤΕΙ Αθήνας, με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να μην γίνονται εγγραφές σπουδαστών πρώτου εξαμήνου. Η διοίκηση του ΤΕΙ αντιδρά στη μείωση των προϋπολογισμών των Ιδρυμάτων κατά 50%, στο «κούρεμα» των αποθεματικών τους κατά 80% και στην επικείμενη μείωση των ειδικών μισθολογίων, που αφορούν τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ.

Δικαστικοί λειτ

Keywords
Τυχαία Θέματα