Στουρνάρας: Δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο

16:26 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Η διαβεβαίωση αυτή του υπουργού Οικονομικών έγινε σήμερα έπειτα από τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

«Καταλαβαίνετε αυτό το θέμα δεν το συζητήσαμε», απάντησε σε ερώτηση αν θα γίνουν απολύσεις. «Δεν είναι καθόλου αυτό το θέμα μας κι επομένως δεν έχω καμία απάντηση να δώσω πάνω σε αυτό», πρόσθεσε.Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν επιμείνει η τρόικα,

σημείωσε: «Εμείς έχουμε επιτελέσει τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η διοικητική μεταρρύθμιση. Όλα αυτά που έχουμε αναλάβει τα τελειώνουμε ή βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης εντός του μηνός. Έχουμε εκπληρώσει αυτά που χρειάζεται η διοικητική μεταρρύθμιση κι όλα αυτά που έχουν προβλεφθεί, φυσικά με τη στενή συνεργασία κι αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Task Force».

Αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών του ΔΝΤ. «Δεν έχω να σχολιάσω σχόλια άλλων αξιωματούχων για τους οποίους, φυσικά, δεν έχω καμία ευθύνη», είπε.

Αλλαγές στις δομές έξι υπουργείων

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εγκρίθηκαν οι εκθέσεις αξιολόγησης έξι υπουργείων, που προβλέπουν αλλαγές στις δομές και τη λειτουργία τους, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.

Επίσης σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας & Αιγαίου, Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς και στην πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, τώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υλοποίησης όλων αυτών που προβλέπονται, με σαφή περιγραφή των θέσεων και των αρμοδιοτήτων, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέσα στον επόμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα