Στον ανακριτή ο 22χρονος σατανιστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δυο άξονες θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή του 22χρονου. Το πρώτο σκέλος θα αφορά την ψυχική νόσο (σχιζοφρένεια) από την οποία ισχυρίζεται ότι πάσχει ο κατηγορούμενος. Θα προσκομιστούν έγγραφα που δείχνουν ότι είχε απαλλαγεί από το στρατό και είχε επιχειρηθεί εγκλεισμός σε ψυχιατρικό κατάστημα το 2011 χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο σκέλος αφορά την εξάρτηση του από ναρκωτικές ουσίες (μακροχρόνια) και θα προσκομιστούν επγγραφα ότι το 2009 για ένα διάστημα είπε μείνει ανάπηρος εξαιτίας της χρήσης αυτών των ουσιών.

Για τη νύχτα του φόνου θα υποστηρίξει ότι έβλεπε

και άκουγε δαίμονες οι οποίοι του ζητούσαν επιτακτικά να σκοτώσει για να γλιτώσει τη ζωή του. Σύμφωνα με το συνήγορος του οι ειδικοί εκτιμούν οτι τόσο εξαιτίας της ηλικίας στην οποία παρουσιάστηκε η ψυχική νόσος (14-15 χρόνων) όσο και ότι έχει οπτικές και ακουστηκές ψευδαισθήσεις συνηγορούν στο ότι είναι σχιζοφρενής.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί με υπόμνημα 12 σελίδων και στη συνέχεια θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή. Ο συνήγορος του Φαίλος Κρανιδιώτης θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να πιστοποιηθεί η ψυχική νόσος.

Στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περιλαμβάνονται και δυο βίαια ξεσπάσματα σε βάρος του πατέρα του. Δυο φορές άσκησε σοβαρή βία έναντίον του πατέρα του. Την πρώτη φορά ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο κατηγορούμενος κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για πολλές ώρες. Τη δεύτερη φορά ο πατέρας του νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο αλλά υποστήριξε ότι χτύπησε μόνος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα