Στο Βέλγιο ή στην Ελλάδα οι καταθέσεις του Σαμαρά;

Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος ενώ καλεί τους συμπατριώτες του να επιστρέψουν χρήματα που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες, θα διατηρούσε ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στο εξωτερικό είναι σίγουρο ότι θα αντιμετώπιζε την οργή του κόσμου.

Ακόμη κι αν τα χρήματα είχαν «δουλευθεί» στο εξωτερικό, όπως εν προκειμένω οι αποδοχές και αποζημιώσεις που ελάμβανε από το 2004 έως το 2007 ο κ. Αντώνης Σαμαράς ως ευρωβουλευτής

της Ν.Δ.

Η χθεσινή δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες των πολιτικών αρχηγών ήρθε να σηκώσει εκ νέου σκόνη και να προκαλέσει έντονες συγκρούσεις στο διαδίκτυο, καθώς ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να διατηρεί στη βελγική KBC 225.603,21 ευρώ, 23.137,18 λίρες Αγγλίας και 12.825,00 δολάρια ΗΠΑ. Αμέσως, κάποιοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο Πρωθυπουργός κρατά τα χρήματά του εκτός ελληνικών συνόρων ενώ ταχεία ήταν και η αντίδραση των συνεργατών του κ. Σαμαρά.

Ένα από τα προβλήματα των δηλώσεων Πόθεν Έσχες είναι ο χρόνος δημοσιοποίησής τους σε σχέση με το ημερολογιακό έτος στο οποίο αναφέρονται. Ως αποτέλεσμα, οι δηλώσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες, 11 Δεκεμβρίου 2012, είναι αυτές που κατατέθηκαν σχεδόν ένα χρόνο πριν (οικονομικό έτος 2011) και αφορούσαν στα εισοδήματα του έτους 2010. Ως αποτέλεσμα, ο Πρωθυπουργός ναι μεν διατηρεί λογαριασμούς, ωστόσο αυτό που αποτυπώνει το πόθεν έσχες είναι η εικόνα που υπήρχε στο τέλος του 2010!

Αυτό, άλλωστε, υποστήριξαν όχι μόνον χθες αλλά και άλλες φορές κατά το παρελθόν οι στενοί συνεργάτες του κ. Αντ. Σαμαρά, εξηγώντας ότι το σύνολο των εν λόγω κεφαλαίων έχουν επαναπατρισθεί στην Ελλάδα ήδη από τις αρχές του 2012.

Μάλιστα για το ζήτημα ξέσπασε  κόντρα μεταξύ του Κώστα Βαξεβάνη και του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο αντήλλαξαν σκληρές εκφράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα