Στο μικροσκόπιο το ρεβεγιόν του Ξηρού με «Πυρήνες»

11:35 8/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν οι σχέσεις που είχε ο Χριστόδουλος Ξηρός με κρατούμενα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Αν και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδουν ότι ο Ξηρός έκανε Πρωτοχρονιά με «Πυρήνες», σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι εκμεταλλεύθηκαν το εθιμοτυπικό άνοιγμα των πυλών από τα κελιά, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο

τέτοια μέρα και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη «17Ν» έφυγε από την Ε’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου κρατείτο, και μετέβη στην Α’ πτέρυγα των κρατουμένων για τους «Πυρήνες», όπου είχε συνάντηση μαζί τους.

Μάλιστα ειδικό κλιμάκιο τεχνικών εστάλη στον Κορυδαλλό για να ελέγξει όλο το σύστημα των καμερών και να διαπιστωθεί αν όντως μετακινήθηκε ο Ξηρός στην Α’ Πτέρυγα.

Από την κυβέρνηση έχει ζητηθεί εξονυχιστική έρευνα της υπόθεσης, με εντολή να «πέσουν κεφάλια» εφόσον ευσταθούν τα περί συνάντησης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί όλες οι πληροφορίες που δείχνουν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε γενικότερα καλές σχέσεις με τους «Πυρήνες», όπως προκύπτει και από το μήνυμα που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό site από μέλη της οργάνωσης και στο οποίο κάνουν λόγο για «υπέροχη μέρα», ευχόμενοι στον Χριστόδουλο καλό δρόμο», ενώ προειδοποιούν ότι «η εποχή της επίθεσης ξεκίνησε».

Άλλο ένα σημείο που ανησυχεί τις Αρχές είναι ότι δραπέτης είναι και ο Μαζιώτης, που φέρεται να είναι επικεφαλής του Επαναστατικού Αγώνα.

Σήμα της ασφάλειας προειδοποιούσε για κρατούμενους που δεν επιστρέφουν

Πριν από έξι μήνες, η ασφάλεια είχε προειδοποιήσει, σύμφωνα με «Τα Νέα», για τους κινδύνους απόδρασης επικίνδυνων κρατουμένων. Έγραφε το συγκεκριμένο σήμα: «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στην υπηρεσία μας στοιχεία, ικανός αριθμός κρατουμένων που λαμβάνουν άδεια δεν επιστρέφουν στα σωφρονιστικά καταστήματα μετά την λήξη αυτής και εξακολουθούν να συμμετέχουν ενεργά στην στην βαρύνουσα εγκληματικότητα, γεγονός που επιβαρύνει ιδιαίτερα την δημόσια ασφάλεια της χώρας και κλονίζει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.»

Εισαγγελική έρευνα για την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελο Ζαχαρή παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, να διενεργήσει προσωπικά πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για να ερευνηθεί εάν τελέστηκε ή όχι πειθαρχική παράβαση από τον αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού κατά τη χορήγηση της άδειας εξόδου στον κρατούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», Χριστόδουλο Ξηρό.

Εξάλλου, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, διατάχθηκε η διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τα δύο υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού, τη διευθύντρια των φυλακών Μαρία Στέφη και την κοινωνική λειτουργό, που χορήγησαν την άδεια στον Χρ. Ξηρό.

Ακόμη, συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα