ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΑ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1974

Τα «πόθεν έσχες» όλων όσοι ασχολήθηκαν με την πολιτική, από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Βουλής.

Εχθές, ανακοινώθηκε η σύνθεση της επιτροπής που θα έχει ως κεντρική αρμοδιότητα τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των μελών του κοινοβουλίου που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και των οικογενειών τους

(σύζυγοι και τέκνα).

Η έρευνα θα ξεκινήσει από το 1974 έως και σήμερα και αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πριν από τις εκλογές.

Στην επιτροπή Πόθεν Έσχες μετέχουν  οι κ.κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γιαγλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, στην Επιτροπή θα μετέχουν η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή, και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Μηλιώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα