Μετά το Eurogroup επιστρέφει η τρόικα

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως τόνισε σε δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που δεν έχουν κλείσει με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Για την αναβολή της άφιξης της τρόικας δήλωσε πως «δεν με προβληματίζει γιατί δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία» και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα,

με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».

Αναφερόμενος στα ανοιχτά ζητήματα έκανε λόγο για «2 – 3 διαρθρωτικά θέματα κυρίως και λιγότερο τα δημοσιονομικά».

Ο υπουργός Οικονομικών, για το αν κινδυνεύει η δόση του 1 δισ. ευρώ, σημείωσε πως «όχι, αυτή η δόση έχει προϋπόθεση τα προαπαιτούμενα. Αυτά πάμε να τα κλείσουμε σύντομα. Έχουν μείνει πολύ – πολύ μικρές διαφορές πια». Όσον αφορά το θέμα του τρόπου εκταμίευσης της επόμενης δόσης δήλωσε πως αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί τμηματικά.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επέλθει συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστωτές ανέβαλλαν την επίσκεψη τους στην Αθήνα καθώς υπάρχει σοβαρή διαφωνία με την κυβέρνηση σε δύο θέματα. Πρώτον, στο ζήτημα των πλειστηριασμών και δεύτερον στις ομαδικές απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα