Στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα

Η νέα δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου.

Στην υπόθεση του έργου, μια νεαρή γυναίκα, η Μαρία (Αγγελική Παπούλια) ξεκινά την ενήλικη ζωή της το 2000 με τις καλύτερες προθέσεις: περνά στη Νομική, ερωτεύεται και παντρεύεται ένα νεαρό ναυτικό. Δέκα χρόνια μετά, πολλά από αυτά που ονειρεύονταν δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. «Το Σάρωμα» παρακολουθεί την δυναμική σύγκρουση

της Μαρίας με τον περίγυρό της και τον αγώνα της να ξανακερδίσει τον έλεγχο της ζωής της.

Η ταινία περιγράφει την πορεία της πρωταγωνίστριας από την Αθήνα προς ένα άγνωστο προορισμό, με την ίδια να είναι πολύ φορτισμένη ψυχολογικά από τα προβλήματά της και να οδηγεί υπό το καθεστώς άγχους και πίεσης. Με γυρίσματα σε Αθήνα, Αμβούργο και Πιερία, το φιλμ είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, με την υποστήριξη του Ελληνικού και του Ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας - Βεστφαλίας, και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας, σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπούνταλη, πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου. Μουσική: drogAtek. Παραγωγοί: Μαρία Δρανδάκη, Titus Kreyenberg, Ellen Havenith, Jeroen Beker.

Ο σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας έχει βραβευτεί για όλες τις προηγούμενες δουλειές του στον κινηματογράφο («Μάτια που τρώνε», «Βροχή»). Η προηγούμενη ταινία του «Χώρα Προέλευσης» (διεθνής τίτλος: «Homeland») έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, συμμετείχε σε πολλά Φεστιβάλ ενώ απέσπασε 5 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, 13 από τις 17 ταινίες που θα διαγωνιστούν για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη είναι παγκόσμιες πρεμιέρες, ανάμεσά τους και η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα. Η εναρκτήρια ταινία θα είναι το «Lucy» του Λικ Μπεσόν, και θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη και της πρωταγωνίστριας, Σκάρλετ Γιόχανσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα