ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Η ΧΩΡΑ

Βιβλική είναι η καταστροφή στη Χίο, με τη φωτιά να μαίνεται για 4η μέρα. Στις στάχτες έχουν παραδοθεί πάνω από 120.000 στρέμματα. Στις περιοχές Προβατά και Σιδηρούντα τα κύρια μέτωπα. Πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα. Ελπίδες από την πτώση των ανέμων, το απόγευμα. 
Δεν έχει τέλος η καταστροφή. Στάχτη έχουν γίνει πάνω από 120.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καταστραφεί το 30% των μαστιχόδεντρων σε Ελάτα, Βέσσα, Ολύμπους, Λιθί, Δαφνώνα, Αγ. Γεώργιο Συκούση και Πυργί, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες και για τη μελισσοκομική παραγωγή καθώς

κατά πληροφορίες στις φλόγες χάθηκαν περισσότερες από 3.000 κυψέλες και το 60% της μελισσοκομικής χλωρίδας.

Δυο είναι τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα, τέταρτη ημέρα της πυρκαγιάς που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημίες στο νησί.

Και τα δυο μέτωπα ξεκινούν κεντρικά από τον Ανάβατο. Το ένα μαίνεται δυτικά σε Ελίντα, Τηγάνι και Μακριά Άμμο και έχει φθάσει στη θάλασσα. Το άλλο κατευθύνεται βόρεια, προς το δασός Γιαννάκη. Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα του νότου.

Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Δάριζα της Τροιζήνας. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα νότια, στην Ερμιόνη, στα όρια του νόμου Αργολίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εχθές, εκδηλώθηκαν 51 πυρκαγιές σε όλη την χώρα.

Σε εξέλιξη είναι επίσης πυρκαγιές στις περιοχές Έξω Χώρα και Ορθονιές στη Ζάκυνθο.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Πάτρα, συγκεκριμένα στην Άνω Καλλιθέα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στο Σολομό Κορινθίας, ακόμη καίει η πυρκαγιά στην περιοχή Πύρριχο Λακωνίας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στη Βαρυμπόμπη Αττικής, στο Μονόπετρο Μαγνησίας, στα Πηγάδια της Δυτικής Μάνης και στα στην περιοχή Πύρριχος Αερόπολης.

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Τρίτη στις Περιφερειακές Ενότητες: Περιφέρεια Αττικής, περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων, Ευβοίας, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Νοτίου Αιγαίου (περιοχή Κυκλάδων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Λακωνίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΟΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ  

Αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, μικρή εξασθένιση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 33 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 23 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 24 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία

Keywords
Τυχαία Θέματα