Στο δρόμο οι συνταξιούχοι στις 19 Ιουνίου

19:24 3/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Την πανελλαδική συγκέντρωση διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ,

ΝΑΤ στις 19 Ιουνίου, στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνταξιούχοι «εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες».

Κάλεσμα στα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχει απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο κάνει λόγο για «αντιασφαλιστική επίθεση» της κυβέρνησης και εκτιμά ότι επίκεινται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούλιο και στις κύριες από τον Ιανουάριο.

«Ταυτόχρονα ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης-κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καταλήγει:

«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία. Είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα