Ήττα, αλλά όχι καταστροφή για τον Ολυμπιακό

Το γρήγορο γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς μόλις στο 7ο λεπτό ήταν ό,τι χειρότερο για τον Ολυμπιακό που παρατάχθηκε στο Παρίσι για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το καλό για τους Πειραιώτες είναι ότι παρά το γρήγορο 1-0 των γηπεδούχων, δεν υπήρξε πανικός. Αντίθετα, υπήρξαν φάσεις για να αλλάξει το αποτέλεσμα, με τον Κώστα Μήτρογλου να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει σε ακόμη ένα παιχνίδι.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το 1-0, το δεύτερο

όμως ξεκίνησε με μία σημαντική αλλαγή. Αυτή του αριθμητικού πλεονεκτήματος, με τον Βεράτι να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 47ο λεπτό και να αφήνει την Παρί Σεν Ζερμέν με 10 παίκτες.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός πίεζε. Από τη στιγμή που το εύθραυστο 1-0 δεν άλλαζε, οι Πειραιώτες κυνηγούσαν την ισοφάριση που σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες τους έδινε την πρόκριση. Αυτό ήρθε στο 80ο λεπτό από τον Μανωλά. Ολα ξεκίνησαν από το κόρνερ, την κεφαλιά του Ελληνα αμυντικού, το άστοχο εξ επαφής πλασέ του Τσόρι και την κοντινή προβολή του Μανωλά που δεν παράτησε τη φάση. Το 1-1 στο Παρίσι και το 2-2 στο Βέλγιο ανάμεσα στην Αντερλεχτ και την Μπενφίκα, έστειλε την ομάδα του Μίτσελ στους 16. Λίγα λεπτά, όμως, έγινε η ζημιά. H Mπενφίκα προηγήθηκε 3-2 και ο Καβάνι στις καθυστερήσεις χάρισε τη νίκη στην Παρί διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν μόνο νίκη με την Άντερλεχτ σε 15 βράδια στο Φάληρο για να πανηγυρίσουν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Αλέξ, Τιάγκο Σίλβα, Μαξουέλ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς (79′ Μαρκίνιος), Λαβέτσι (50′ Ραμπιό).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (57′ Τσόρι Ντομίνγκες), Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ (46′ Βάις), Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (77′ Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα