Στις Σκουριές η Ναόμι Κλάιν

Η αντίδραση των κατοίκων στην εταιρεία εξόρυξης χρυσού, η επιστολή γυναικών που της περιοχής Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της Κλάιν ήταν να συμπεριλάβει τις Σκουριές σε ένα ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στο περιβάλλον, αλλά, μετά τα όσα είδε και άκουσε, το ντοκιμαντέρ θα περιστραφεί κυρίως γύρω από την επένδυση και το κίνημα αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής.

Φάνηκε αρκετά ενημερωμένη

για το θέμα, κυρίως από το Ιντερνετ, αλλά αυτό που της κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ήταν η ανοιχτή επιστολή των γυναικών της περιοχής μετά την καταδρομική νυχτερινή επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο κατοίκων της Ιερισσού, για τον εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Γι’ αυτό και έκανε συνεντεύξεις κυρίως με γυναίκες της Ιερισσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της Ναόμι Κλάιν ήταν να συμπεριλάβει τις Σκουριές σε ένα ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στο περιβάλλον, αλλά, μετά τα όσα είδε και άκουσε, το ντοκιμαντέρ θα περιστραφεί κυρίως γύρω από την επένδυση και το κίνημα αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα