Στις «φλόγες» η Ουκρανία! Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και κυβερνητικών διαδηλωτών στο Ντόνετσκ, σύμφωνα με το Reuters.

Εκατοντάδες διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν συγκρούστηκαν με ισάριθμους διαδηλωτές

που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης του Κιέβου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που πέθανε ο διαδηλωτής ούτε για την παράταξη στην οποία άνηκε. Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι διαδηλώσεις φιλορώσων ενώ δύο φορές έχουν επιχειρήσει να καταλάβουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για πυρά σε αεροσκάφος

Εν τω μεταξύ το Κίεβο κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία ότι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αναγνωριστικού αεροσκάφους από ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού, κοντά στον ισθμό που ενώνει τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας με την ηπειρωτική χώρα.

Σε μια ανακοίνωση της στην οποία τονίζει ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο μέσα σε πέντε ημέρες η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανέφερε πως το αεροσκάφος εκτελούσε περιπολία νωρίς το απόγευμα όταν «από μια θέση της ρωσικής συνοριοφρουράς κοντά στο Αρμιάνσκ υπήρξαν σφοδρά πυρά από ένα ΤΟΜΠ».

Δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό ενώ δεν διευκρινίστηκε εάν το αεροσκάφος, που σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση ήταν άοπλο, υπέστη ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα