ΣΤΙΣ 16.00 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ – ΤΡΟΪΚΑΣ

Για τις 16.00 μετατέθηκε η συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών.

Η συνάντηση θα έχει αντικείμενο τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, για τις οποίες αντιδρά ο Υπουργός, γιατί όπως κατά καιρούς έχει σχολιάσει «σε κανένα κράτος της Ευρώπης πάντως δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αυθαίρετα,

χωρίς νόμιμες διαδικασίες».

Λάδι στην φωτιά ρίχνει όμως η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το σπυρί έπρεπε πια να σπάσει. Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε».

Όσον αφορά στις σημερινές συναντήσεις, στις 18.00 θα ακολουθήσει η συνάντηση της τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, άγνωστο είναι ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η οποία είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα