ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Στην τελευταία φάση της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης μπήκε η χώρα. Στις 12 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τους 3 αρχηγούς που έλαβαν εντολές, ενώ στη συνέχεια, κατά μόνας, θα συναντήσει τους υπόλοιπους τέσσερις αρχηγούς των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή.

Με αυτόν τον τρόπο, η προεδρία της Δημοκρατίας επιδιώκει να υπερπηδήσει το «σκόπελο» της κοινής σύσκεψης όλων των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στη Βουλή, με τη συμμετοχή

και του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου.

Έτσι, Αντ. Σαμαράς, Ευάγ. Βενιζέλος και Αλ. Τσίπρας θα συναντηθούν από κοινού με τον κ. Παπούλια, ενώ στη συνέχεια, με ξεχωριστές συναντήσεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους κ. Φ. Κουβέλη, Π. Καμμένο, Αλ. Παπαρήγα και Ν. Μιχαλολιάκο.

Κατά την παράδοση της άκαρπης, τρίτης εντολής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να «εξαντλήσει» κάθε προσπάθεια, με τη χώρα σε πολύ δύσκολη περίοδο. Ψήγματα αισιοδοξίας για σχηματισμό κυβέρνησης, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, υπάρχουν, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας και υπενθύμισε ότι «τη Δευτέρα έχουμε Ecofin, υπάρχει η σύνοδος του ΝΑΤΟ καθώς και το Συμβούλιο Κορυφής, και η χώρα πρέπει να εκπροσωπηθεί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «επιστρέφοντας» στον κ. Παπούλια την τρίτη κατά σειρά εντολή, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα σχηματισμού κυβέρνησης, υπέδειξε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ΣΥΡΙΖΑ ως το χώρο στον οποίο θα πρέπει να στρέψει τις προσπάθειές του. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με την Ελλάδα να παραμένει στην Ευρώπη και στόχο τη δραστική βελτίωση των όρων του μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα