Στην τελική ευθεία το business plan της Γενικής

Εντός των επομένων εβδομάδων θα κατατεθεί το νέο business plan της Γενική Τράπεζα στην Τράπεζα της Ελλάδος με στόχο πριν το τέλος του χρόνου να έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις. Όπως σημειώνουν πηγές της τράπεζας στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου τραπεζικού ιδρύματος

που θα εξειδικεύεται ως επενδυτική – αναπτυξιακή τράπεζα. Όπως σημειώνουν η νέα τράπεζα θα λειτουργεί συμπληρωματικά, όχι ανταγωνιστικά, με τις άλλες εμπορικές τράπεζες.

Βασικός στόχος του ομίλου Πειραιώς είναι η Γενική, επενδύοντας δικά της κεφάλαια αλλά και κινητοποιώντας πόρους τρίτων, να εμπλακεί ενεργά στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων. Παράλληλα θα εμπλακεί και στη διαχείριση προβληματικών στοιχείων ενεργητικού. Όπως σημειώνουν πηγές του ομίλου ένα τέτοιου τύπου τραπεζικό ίδρυμα είναι απαραίτητο ειδικά στη σημερινή συγκυρία ώστε να συμβάλει στον μετασχηματισμό επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να τις βοηθήσει να προσαρμοστούν στη νέα εποχή. Σημειώνεται ότι η διαχείριση και ο τρόπος αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Αμέσως μετά την λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων θα «τρέξει» και η αύξηση κεφαλαίου με στόχο οι σχετικές διαδικασίες να ξεκινήσουν είτε στο τέλος του έτους είτε στις αρχές του 2014. Από τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί το ενδιαφέρον για το εγχείρημα από την Ελλάδα αλλά κυρίως από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο. Το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών όχι μόνο για τη Γενική Τράπεζα αλλά γενικότερα για τον κλάδο και ελληνικές μετοχές διαπίστωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της Γενική Τράπεζα και εξέλεξε τον κ. Νικόλαο Καραμούζη ως νέο Εκτελεστικό Μέλος και διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Αλέξανδρου Μάνου. Τη θέση του προέδρου κατέχει ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ενώ αντιπρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος) είναι ο κ. Γεώργιος Λιακόπουλος.Στο Δ.Σ. της τράπεζας μετέχουν επίσης ως μη εκτελεστικά μέλη οι κ.κ.: Αλ. Αδαμόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Γεώργιος Μάντακας, Παντελής Μαυροδόπουλος,Μάρθα Μπάρκα, Σολομών Μπεράχας, Μιχαήλ Σιδηρόπουλος, και Σωτήριος Συρμακέζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα